HOE U DE BESTE PERSOONLIJKE LENING KUNT GEBRUIKEN?

 Bent u op de markt voor een persoonlijke lening? Er zijn verschillende opties beschikbaar, maar ze zijn niet allemaal het overwegen waard. Sommige kredietverstrekkers bieden aantrekkelijkere persoonlijke leningproducten dan andere. Kredietverstrekkers zullen aanvragers ook verschillende tarieven aanbieden, afhankelijk van de financiële situatie van de potentiële lener.

Om de beste persoonlijke leningverstrekker voor u te vinden, moet u rondkijken en de soorten leningen evalueren die elke kredietverstrekker aanbiedt. U moet rekening houden met APR's, vergoedingen en de algehele ervaring die u als klant kunt verwachten om een weloverwogen beslissing te nemen.Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een schuldproduct dat wordt aangeboden door banken, kredietverenigingen en online kredietverstrekkers. In de meeste gevallen kan het naar eigen goeddunken worden gebruikt om een uitgave te dekken of een financieel doel te bereiken. U ontvangt de lening in een keer en betaalt in maandelijkse termijnen over een bepaalde periode.

Vaste tarieven voor persoonlijke leningen betekent dat uw maandelijkse betaling gedurende de looptijd van de lening hetzelfde blijft. Er zijn ook beveiligde en onbeveiligde persoonlijke leningen – de meeste zijn de laatste en vereisen geen onderpand. Maar als u ervoor kiest om een beveiligde persoonlijke lening aan te vragen, moet u een onderpand stellen om goedgekeurd te worden.

Persoonlijke leningen kunnen variëren van $ 1.000 tot $ 50.000 met terugbetalingsperioden tussen 1 en 5 jaar. U kunt ook verwachten tussen de 7 procent en 36 procent aan rente te betalen. Het tarief dat u ontvangt is afhankelijk van uw kredietwaardigheid.

Waarom het belangrijk is om rond te shoppen voor kredietverstrekkers:

Kijk rond bij verschillende geldschieters om de lening te vinden die de functies biedt waarnaar u op zoek bent, waaronder:

Rentepercentage: 

De tarieven voor persoonlijke leningen verschillen per kredietverstrekker. U kunt een geldschieter vinden die u het beste tarief in rekening brengt voor uw unieke financiële omstandigheden door rond te kijken. Bij veel kredietverstrekkers kunt u zich prekwalificeren om geschatte tarieven te bekijken zonder uw krediet te beïnvloeden. Als u dit doet, kunt u de goedkoopste lening vinden.

Leenbedragen: 

Leenbedragen verschillen ook per kredietverstrekker. Het vergelijken van meerdere kredietverstrekkers kan je ook helpen bij het vinden van een kredietverstrekker die een leenbedrag aanbiedt dat past bij jouw leenbehoeften.

Leningsvoorwaarden: 

Leningsvoorwaarden verschillen ook per kredietverstrekker. Rondkijken helpt u een geldschieter te vinden die de voorwaarden biedt die bij uw budget passen. Door een kortere looptijd te kiezen, kunt u rente besparen, maar uw maandelijkse betalingen zullen hoger zijn. 

Tervergelijking: 

het kiezen van een langere looptijd kan uw maandelijkse betaling verlagen, maar op de lange termijn betaalt u waarschijnlijk meer rente.

Welke factoren te gebruiken om kredietverstrekkers te evalueren:

Wanneer u persoonlijke leningopties vergelijkt, wilt u de reputatie van de geldschieter en de rentetarieven en kosten die zij in rekening brengen, evalueren. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de soorten leningen die worden aangeboden, aangezien sommige mogelijk niet voor u werken.

Lening APR's:

De rentevoet, of de kosten van lenen, wordt over het algemeen bepaald door uw kredietscore en de looptijd van de lening. Kredietverstrekkers adverteren vaak met een lage rente om klanten te lokken. De laagste tarieven zijn echter meestal gereserveerd voor klanten met een uitstekende kredietwaardigheid. Een goede kredietscore kan u ook een concurrentiebelang opleveren.

Als u een minder dan perfect krediet heeft, kunt u verwachten dat u meer rente betaalt. U moet dus zoeken naar geldschieters die andere factoren meewegen, zoals uw werkverleden of opleidingsachtergrond, om een betere kans te maken op het krijgen van een persoonlijke lening met een concurrerende rente.

Vergoedingen:

Brengt de geldschieter aanvraag-, vooruitbetalings- of initiëringskosten in rekening? Afhankelijk van hoeveel u leent, kunnen deze kosten vrij snel oplopen, zelfs als ze in de lening worden opgenomen.

Ter illustratie: 

stel dat u drie offertes krijgt voor een lening van $ 10.000. De eerste geldschieter rekent een startvergoeding van 8 procent, terwijl de andere twee respectievelijk 6 procent en 2 procent in rekening brengen. U betaalt $ 800, $ 600 of $ 200 naast hoofdsom en rente, afhankelijk van welke persoonlijke lening u kiest.

Veel kredietverstrekkers bieden persoonlijke leningen aan zonder aanvraag- of opstartkosten en brengen u geen boete in rekening als u uw lening vervroegd aflost. Maar dit zijn niet de enige vergoedingen waarmee u rekening moet houden - bekijk het vergoedingenoverzicht om te bepalen hoeveel de geldschieter in rekening brengt voor te late of terugbetaalde betalingen.

Laat vergoedingen een bepaalde geldschieter echter niet diskwalificeren. In sommige gevallen kunnen de leenkosten nog steeds lager zijn, zelfs als u wat kosten moet betalen.

Klantenervaring:

Wat zijn de openingstijden van de kredietverstrekkers die u overweegt? Zijn ze bereikbaar via telefoon, e-mail of chat? Kunt u een fysieke locatie bezoeken om hulp te krijgen? Dit zijn slechts een paar vragen om over na te denken terwijl u kredietverstrekkers evalueert om te peilen of ze gemakkelijk toegankelijk zijn.

Soorten leningen aangeboden:

Heeft u een specifiek doel voor de lening, of gebruikt u het geld om financieel weer op de rails te komen? Kredietverstrekkers leggen meestal geen beperkingen op aan de manier waarop geld kan worden gebruikt. Persoonlijke leningen zijn echter beveiligd (of vereisen onderpand voor goedkeuring) of onbeveiligd. Ze hebben ook een vaste rente die constant blijft of een variabele rente die in de loop van de tijd verandert, en veel worden op de markt gebracht voor een specifiek doel. Veel voorkomende categorieën zijn:

  • Slechte kredietleningen worden door kredietverstrekkers aangeboden aan klanten met kredietproblemen in het verleden.
  • Met schuldconsolidatieleningen kunt u meerdere schulden afbetalen met een nieuwe lening, meestal met een lagere rente, en het aflossingsproces stroomlijnen door een enkele maandelijkse betaling uit te voeren.
  • Noodleningen zijn bedoeld om onverwachte uitgaven en financiële noodgevallen op het laatste moment te dekken.
  • Woningrenovatieleningen worden gebruikt om kostbare upgrades aan uw huis uit te voeren zonder gebruik te maken van het eigen vermogen dat u heeft opgebouwd.

Extra diensten:

Kredietverstrekkers kunnen speciale voordelen bieden die u mogelijk interesseren. Sommige kredietverstrekkers bieden bijvoorbeeld gratis kredietscores, kredietrapporten of online privacybeschermingsdiensten aan. Om u te helpen uw lening te beheren, kunnen andere kredietverstrekkers mobiele apps aanbieden. Sommige geldschieters kunnen uw geld rechtstreeks naar uw schuldeisers sturen als u uw schuld wilt consolideren.

Hoe u de beste persoonlijke leningverstrekker kiest:

Nadat u kredietverstrekkers heeft geëvalueerd en uw lijst heeft verkleind, beoordeelt u uw topkeuzes op het gebied van leenkosten en reputatie. Raadpleeg indien nodig de leningaanbiedingen om te bepalen welke de meest concurrerende leningofferte bood, en zorg ervoor dat u rekening houdt met zowel het rentetarief als de kosten die zij in rekening brengen. In het ideale geval zal de beste persoonlijke leningverstrekker voor u zowel gerenommeerd als eerlijk zijn met betrekking tot de prijsstelling van leningen.

Het komt erop neer:

Uiteindelijk komt het antwoord van de beste geldschieter voor u neer op de reputatie van de geldschieter en de leningsvoorwaarden die ze aanbieden. Hoewel uw kredietscore en algehele financiële geschiedenis bepalen of u in aanmerking komt voor een lening, wilt u offertes van verschillende kredietverstrekkers ontvangen en de rentevoet en vergoedingen evalueren. Het is ook belangrijk dat de geldschieter een staat van dienst heeft in het bieden van uitzonderlijke klantenondersteuning aan zijn vroegere en huidige klanten.

Voordat u een lening aanvraagt, voert u de cijfers uit om er zeker van te zijn dat u een weloverwogen beslissing neemt. Een hogere vergoeding voor het initiëren van leningen betekent niet dat de geldschieter niet het overwegen waard is, vooral als de rente laag is en vice versa. Een persoonlijke lening van een geldschieter die geen goede reputatie heeft of een teleurstellende klantenservice biedt, kan zelfs nog duurder blijken te zijn.

Met onderzoek en tijd kunt u sorteren op de beste persoonlijke leningverstrekkers om de beste voor uw financiële situatie te vinden.

Een reactie posten

0 Reacties