Maak gebruik van een persoonlijke lening zonder salarisstrook of inkomensbewijs en hoe u deze aanvraagt.

Persoonlijke leningen kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder onderwijs, huwelijk, voertuigen, medische zorg en meer. Het bedrag van een lening verschilt echter van persoon tot persoon, dus het is een goed idee om uw financiële behoeften te achterhalen voordat u een persoonlijke lening aanvraagt op basis van factoren zoals kredietscore, inkomstenbronnen, bestaande schulden en meer. Persoonlijke leningen voor werknemers in loondienst worden snel verwerkt omdat ze een regelmatige bron van inkomsten hebben en het voor een geldschieter veiliger is om hen het geld te lenen.

Een persoonlijke lening is een ongedekte schuld die verschillende soorten uitgaven dekt. Er is geen onderpand vereist en het kan snel worden goedgekeurd. Omdat er echter geen onderpand is, vragen kredietverstrekkers uw salarisstroken als bewijs van inkomen. Er zijn echter verschillende manieren om een Persoonlijke Lening te krijgen zonder inkomensbewijs.Kan iedereen gemakkelijk een persoonlijke lening krijgen?

Het moderne krediet- en financiële klimaat is volwassen genoeg om geld te lenen aan mensen met weinig of geen kredietgeschiedenis of mensen met wisselende inkomstenbronnen. Tegenwoordig zijn uw kansen om geld te krijgen via een Persoonlijke Lening op loonstroken veel groter. Het ontvangen van geld op uw rekening is echter onderworpen aan de geschiktheidscriteria die zijn vastgesteld door uw geldschieter. Mensen met vaste en stabiele inkomstenbronnen, zoals werknemers in loondienst, kunnen deze lening gemakkelijk krijgen.

De meeste werkzoekenden en nieuwe medewerkers vragen zich af of ze een persoonlijke lening kunnen krijgen zonder bankafschrift of salarisstrook. Het antwoord op deze vraag is zeer subjectief en hangt af van vele factoren, waaronder de normen van uw kredietinstelling, uw kredietwaardigheid, uw bron van inkomsten en meer.

Tips voor het verkrijgen van een Persoonlijke Lening zonder loonstrook:

Een lening krijgen zonder salarisstrook, oftewel een lening zonder inkomensbewijs is lastig, maar niet onmogelijk. Een bekende leningverstrekkende partij heeft zekerheid nodig dat de lener het geleende bedrag gemakkelijk kan terugbetalen. In het geval van persoonlijke leningen aan loontrekkenden is er een garantie dat de lening binnen een bepaalde periode gemakkelijk zal worden terugbetaald. Laten we eens kijken hoe gemakkelijk het is om een Persoonlijke Lening te krijgen zonder loonstrook.

Toon elk ander alternatief inkomensbewijs:

Op uw loonstroken staat uw officiële inkomensbewijs waaruit uw terugbetalend vermogen blijkt. U kunt een lening aanvragen zonder loonstrook door een bewijs van alternatief inkomen te overleggen. Deze documenten zijn het bewijs van uw inkomen en valideren uw claim dat u een goed bedrag verdient. Enkele van de veelgebruikte alternatieve inkomensbewijzen zijn onder meer ITR, inkomenscertificaat, rekeningafschrift van de geldschieter, enz. Het verstrekken van relevante documenten die een consistente en stabiele inkomstenbron kunnen opleveren, zal u gemakkelijk helpen een lening te krijgen in vergelijking met het aanvragen van een persoonlijke lening zonder documenten.

Lees ook:- 5 tips om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening voor werknemers in loondienst in India

Zorg voor een goede kredietscore:

Uw kredietscore speelt een belangrijke rol bij het bepalen of een geldschieter u de lening moet geven die u nodig heeft. Alle kredietverstrekkers controleren uw credit score. Uw kredietscore is een driecijferig kredietnummer dat uw krediet- en aflossingsgeschiedenis vertegenwoordigt. Een credit score van 750 of hoger wordt beschouwd als een goede score voor persoonlijke leningen. U moet altijd streven naar een goede kredietgeschiedenis door uw EMI en andere financiële verplichtingen op tijd te betalen.

Verpand een actief als onderpand:

Persoonlijke leningen zijn onbeveiligd, dus u hoeft geen onderpand te verstrekken tegen het geleende bedrag dat door de geldschieter is uitgegeven. Als u echter geen stabiele inkomstenbron heeft en het moeilijk is om een Persoonlijke Lening te krijgen, kunt u gemakkelijk een lening krijgen met uw vermogen als onderpand. U kunt hoogwaardige FD's en onderlinge fondsen gebruiken als onderpand voor uw lening als de geldschieter hiermee instemt.

Schakel een medeaanvrager in:

Als u geen goed kredietverleden of een consistente inkomstenbron heeft, kunt u een medeaanvrager inschakelen. Als u samen met een mede-aanvrager met een goed kredietverleden een aanvraag indient, vergroot u uw kans om de lening van een kredietverstrekker te krijgen. Dit gebeurt omdat geldschieters het veiliger vinden om geld te geven wanneer ze hun geld kunnen terugkrijgen via een consistente inkomstenbron. Dit zal u helpen om het vereiste bedrag te krijgen dat u kunt gebruiken om aan uw dringende financiële behoeften te voldoen.

Vind flexibele voorwaarden om in aanmerking te komen:

Het vinden van geregistreerde financiële instellingen die geen rigide beleid hebben voor het verstrekken van krediet, kan u helpen een persoonlijke lening zonder salarisstroken te krijgen. Kredietverstrekkers die eenvoudigere criteria hebben om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening, zullen eerder het geleende bedrag verstrekken dat u nodig heeft. U kunt de rentetarieven controleren op basis van uw kredietprofiel en beoordelen of dit geschikt voor u is of niet. U kunt een garantsteller vinden in het geval dat uw leningverstrekkende partij garantstellers accepteert en toestaat voor het verstrekken van persoonlijke leningen.

Betaal bestaande schulden af:

Als u al schulden heeft, wordt het lastig om een Persoonlijke Lening met of zonder loonstrookje te krijgen. Door uw huidige schuld af te lossen, kunt u uw schuld-inkomenratio verlagen, waardoor u gemakkelijk nieuwe kredieten van kredietverstrekkers kunt krijgen. Persoonlijke leningen voor loontrekkenden kunnen ook worden geweigerd als hun schuld-inkomenratio hoger is dan 35-40%.

Concluderen:

We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het beantwoorden van uw vraag over hoe u een persoonlijke lening kunt krijgen zonder documenten, zoals salarisstroken, bankafschriften enz. Wanneer er tijdens uw testperiode een financiële crisis op uw deur klopt, kan een persoonlijke lening uw beste vriend zijn. Persoonlijke leningen zijn onbeveiligd, het kredietbedrag van deze leningen kan naar goeddunken van de lener worden gebruikt en er zijn geen beperkingen op hoe het geld zal worden gebruikt. Dit maakt instant persoonlijke leningen een optie voor mensen die op zoek zijn naar een onmiddellijke kredietlijn om aan hun behoeften te voldoen.

Waar kan ik een persoonlijke lening krijgen?

Veel banken, niet-bancaire financiële instellingen (NBFC's), online of offline geldschieters, pandjeshuizen of zelfs uw familie en vrienden kunnen u een lening verstrekken. De beste plaats om een persoonlijke lening te krijgen, is echter bij een vertrouwde en geregistreerde bank of NBFC. Dit soort geldschieters zijn betrouwbaar. Zij verzorgen de gehele leenprocedure en rekenen scherpe rentetarieven voor de aflossing van de persoonlijke lening. De geldschieter leent de lener het gewenste bedrag op basis van contractuele voorwaarden waarin staat hoeveel en wanneer de lener de lening zal terugbetalen. De lener moet het geleende bedrag of de hoofdsom betalen, samen met de aangewezen rentetarieven die door de geldschieter in rekening worden gebracht.

Wat zijn de kenmerken en voordelen van persoonlijke leningen?

Onderpandvrij Het grootste voordeel van een persoonlijke lening is dat deze zonder onderpand is. De lener hoeft geen persoonlijk bezit zoals een voertuig, huis of levensverzekering te verpanden om gebruik te maken van de lening.

 Multifunctioneel eindgebruik: U kunt persoonlijke leningen gebruiken voor verschillende door geldschieters goedgekeurde doeleinden. Of u het geld nu wilt gebruiken voor een bruiloft, hoger onderwijs, een vakantie/vakantie, renovatie van uw huis, medische redenen, schuldaflossing/consolidatie of zakelijke/professionele doeleinden.

 Korte aflossingstermijn: Persoonlijke leningen hebben een korte looptijd variërend van 1 tot 5 jaar. Kortlopende leningen kunnen het gedoe van aflossingen op lange termijn wegnemen en uw kredietscore verbeteren als u de EMI's op tijd betaalt. Sommige kredietverstrekkers doen zelfs hun uiterste best en bieden extra voordelen zoals:

 Minimale documentatie: Aangezien kortlopende leningen geen onderpand vereisen, zal de geldschieter slechts enkele standaarddocumenten verifiëren, waaronder documenten die uw identiteit, adres, werk en inkomensstatus bevestigen. De criteria om in aanmerking te komen worden ook minimaal gehouden om het proces probleemloos te laten verlopen.

 Concurrerende rentetarieven: De rente op persoonlijke leningen kan enorm stijgen als u niet oppast. De geldschieters die het beste met u voor hebben, zullen altijd persoonlijke leningen aanbieden tegen betaalbare en concurrerende rentetarieven - in tegenstelling tot torenhoge rentetarieven.

 Nul executiekosten: Hoewel sommige geldschieters kosten in rekening kunnen brengen voor het afsluiten van een lening voordat deze afloopt, brengen veel geldschieters, zoals Poonawalla Fincorp, geen kosten in rekening voor vooruitbetaling of afscherming van een lening.

Wat zijn de geschiktheidscriteria en documenten die vereist zijn voor persoonlijke leningen?

Niet iedereen kan een persoonlijke lening aanvragen. U moet aan bepaalde geschiktheidscriteria voldoen en over de gewenste documenten beschikken om een persoonlijke lening te krijgen. Om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening moet u:

Moet tussen de 22 en 58 jaar oud zijn. (De leeftijdsgrens kan per kredietverstrekker verschillen en kan zelfs oplopen tot 60 of 65 jaar)

1.     Moet het Indiase staatsburgerschap hebben .Moet een stabiele, fulltime baan hebben bij een openbaar bedrijf, privébedrijf of LLP Moet een jaar ononderbroken werkervaring hebben op de huidige plaats van tewerkstelling. Moet een maandelijks inkomen hebben van Rs. 20.000 (dit bedrag kan ook variëren, afhankelijk van de kredietverstrekker  Moet ook een goede kredietgeschiedenis en een hoge CIBIL-score hebben (bij voorkeur boven de 700)

De documenten die nodig zijn om een aanvraag voor een persoonlijke lening te verwerken, zijn onder andere:

Adresbewijs zoals paspoort, huurovereenkomst, energierekeningen (gas/elektriciteit)  Identiteitsbewijs zoals Aadhar-kaart, PAN-kaart, paspoort,  Tewerkstellingsbewijs zoals tewerkstellingscertificaat, diploma ,Inkomensbewijzen zoals salarisstroken, aangiften inkomstenbelasting, bankrekeningafschriften, loonafrekeningen en andere financiële documenten zoals gevraagd.

Wat zijn de rentetarieven en kosten van een persoonlijke lening?

De rentetarieven van persoonlijke leningen verschillen van geldschieter tot geldschieter. De standaardrente begint echter bij 10% per jaar en loopt op tot 15% tot 20% per jaar. U kunt kiezen tussen vaste en variabele rentetarieven voor persoonlijke leningen. Volgens de naam blijft het rentepercentage in het geval van een vaste persoonlijke lening gedurende de hele looptijd hetzelfde. Een variabele rente verandert afhankelijk van de financiële markt en kan stijgen of dalen. Houdt u niet van risico's nemen en wilt u stabiliteit in uw aflossingen? Dan is een vaste rente iets voor u. Maar als u het goed vindt om wat risico te nemen in de hoop uw rentelasten te verlagen, dan kunt u kiezen voor de variabele rente. Er is echter altijd een risico dat de rentetarieven hoger worden dan waarvoor u zich hebt aangemeld op het moment dat u de persoonlijke lening aanging. Naast de rentelasten zijn er nog andere kosten verbonden aan een persoonlijke lening. Deze omvatten kosten voor het verwerken van leningen, boetes voor late EMI-betalingen en administratieve kosten, afhankelijk van de geldschieter.Hoe een persoonlijke lening aanvragen?

Nu u weet waar u een persoonlijke lening kunt krijgen, moet u begrijpen hoe u er een kunt aanvragen. U kunt in een paar eenvoudige stappen online of offline een lening aanvragen. Het offline proces kan enkele dagen duren, maar de online uitleenprocedure is snel, gemakkelijk en ongecompliceerd. U kunt tijd, geld en veel moeite besparen door ervoor te kiezen om online een persoonlijke lening aan te vragen. In feite hebben de meeste banken en NBFC's het aanvraagproces voor persoonlijke leningen online omdat het hen ook tijd bespaart. Om een persoonlijke lening aan te vragen, hoeft u alleen maar:

1. Ga naar de website van de geldverstrekker en kies voor de optie ‘Persoonlijke lening’

2. Klik op Nu toepassen en vul de gevraagde gegevens in, inclusief Uw naam

3. PAN-nummer

4. E-mail identiteit

5. Mobiel nummer

6. Het gewenste leenbedrag

7. De gewenste looptijd van de lening

Zodra u deze gegevens heeft ingediend, ontvangt u het EMI-bedrag dat u voor de ambtstermijn moet betalen met een perfecte verbreking van de betalingen. Daarna moet u de bovengenoemde documenten indienen, een KYC-proces ondergaan en wachten tot de geldschieter uw ingediende aanvraag en documenten heeft geverifieerd. Na verificatie wordt uw persoonlijke lening goedgekeurd en ontvangt u het geleende bedrag binnen enkele minuten of uren.

                                      

Een reactie posten

0 Reacties