HOE KRIJG JE EEN PERSOONLIJKE LENING TEGEN EEN LAAG TARIEF

Het is belangrijk om verschillende geldschieters te vergelijken voordat u er een kiest, vooral als het krijgen van de laagst mogelijke rente een prioriteit is. Let bij het vergelijken van kredietverstrekkers op de volgende factoren:Goedkeuringsvereisten. Elke kredietverstrekker heeft zijn eigen goedkeuringsvereisten. Over het algemeen beoordelen geldschieters uw kredietwaardigheid door te kijken naar uw kredietscore, de verhouding tussen schulden en inkomsten, kredietgeschiedenis en inkomen. Als u een ondergemiddeld krediet heeft, moet u een geldschieter overwegen met minder strenge kredietscore-eisen. Deze geldschieters hebben de neiging om naar andere factoren te kijken, zoals uw arbeids- en opleidingsgeschiedenis.

Rentetarieven. Voor leners die op zoek zijn naar een lening met een lage rente, zijn de rentetarieven die een geldschieter biedt waarschijnlijk de belangrijkste overweging. Het laagste tarief dat een bedrijf adverteert, is nooit gegarandeerd en hangt af van de voorwaarden van uw lening en uw kredietwaardigheid. Zorg er ook voor dat u eventuele kosten die de geldschieter in rekening brengt, opneemt in de rente. Kosten kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de totale kosten van uw lening.

Lening bedragen. U moet er altijd voor zorgen dat de geldschieters die u overweegt leningen aanbieden voor het bedrag dat u nodig heeft. Als u een kleine lening nodig heeft, kijkt u naar andere kredietverstrekkers dan kredietnemers die grote sommen geld nodig hebben.

Terugbetalingsmogelijkheden. Sommige kredietverstrekkers bieden een breed scala aan terugbetalingsopties, terwijl andere kredietnemers alleen laten kiezen tussen twee tot drie termijnen. Als u een groter bedrag leent, wilt u een geldschieter vinden die een lange aflossingstermijn biedt om de kosten van uw maandelijkse betalingen te verlagen.

Unieke kenmerken. Kredietverstrekkers bieden vaak voordelen zoals tariefkortingen, introductieaanbiedingen en toegang tot gratis financiële tools. Zorg ervoor dat u oplet voor unieke functies die een kredietverstrekker aanbiedt.

Klantenservice. Kijk altijd naar de klantenservice-opties van een bedrijf voordat u zich aanmeldt. Veel geldschieters bieden telefonische klantenservice en sommige hebben zelfs livechatfuncties op hun websites. Als u meer informatie nodig heeft, kunt u altijd recensies over het bedrijf opzoeken of het Better Business Bureau-profiel bekijken.

Hoe u een lening met een lage rente aanvraagt:

Als u besluit een persoonlijke lening met een lage rente af te sluiten, volgt u deze stappen om een aanvraag in te dienen:

Bepaal het bedrag dat u nodig heeft. Voordat u begint met het zoeken naar een lening, moet u berekenen hoeveel geld u nodig heeft. Zorg ervoor dat u rekening houdt met mogelijke kosten en rekening houdt met het moeten betalen van rente bij het berekenen van de betalingen die u zich kunt veroorloven.

Controleer uw kredietscore. Om te weten voor welke leningsvoorwaarden en tarieven u in aanmerking komt, moet u uw credit score kennen. Uw kredietscore is vooral belangrijk bij het zoeken naar een lening met een lage rente. Hoe beter uw kredietscore, hoe groter de kans dat u een lening met een laag tarief vindt. Als u worstelt met krediet, kunt u overwegen een aanvraag in te dienen bij een mede-ondertekenaar om uw kansen op een lage rente te vergroten.

Laat je voorkwalificeren. Bij veel kredietverstrekkers kunt u uw tarief controleren zonder daadwerkelijk een aanvraag in te dienen. Hierdoor kunt u zien waarvoor u mogelijk in aanmerking komt bij meerdere kredietverstrekkers, zonder uw krediet te schaden.

Vergelijk tarieven en leningsvoorwaarden. Om de beste deal te krijgen, moet u de voorwaarden van meerdere kredietverstrekkers bekijken voordat u een beslissing neemt. Kijk naar banken, kredietverenigingen en online geldschieters en kijk welke geldschieter de beste deal biedt voor uw financiële situatie.

Voltooi het aanvraagproces. De meeste kredietverstrekkers maken het gemakkelijk om online een aanvraag in te dienen. U moet ondersteunende documenten overleggen, zoals loonstroken, belastingaangiften en een vorm van identificatie. Specifieke eisen verschillen per kredietverstrekker.

Wat is een persoonlijke lening met een lage rente?

Persoonlijke leningen met een lage rente hebben doorgaans een jaarlijks percentage (APR) van minder dan 12 procent. Persoonlijke leningen zijn over het algemeen kortlopende leningen die worden verstrekt door banken, peer-to-peer leningplatforms en kredietverenigingen.

Afhankelijk van van wie het geld is geleend, kan de opbrengst worden gebruikt voor het consolideren van creditcardschulden, projecten voor woningverbetering, het financieren van een grote aankoop, een bruiloft of zelfs een vakantie.

Leningsvoorwaarden verschillen per geldschieter, maar er is altijd een vooraf bepaalde betalingstermijn, vaak variërend van één tot zeven jaar. Dit zijn leningen op afbetaling en het geld wordt maandelijks terugbetaald.

Voordat u een lening aanvraagt, is het een goed idee om uw debt-to-income-ratio of DTI-ratio te berekenen. Dit is uw totale maandelijkse schuldbetalingen gedeeld door uw totale bruto maandinkomen. Kredietverstrekkers beschouwen aanvragers met lage DTI-ratio's als betrouwbaardere leners.

Hoe bepalen kredietverstrekkers de rente?

Elke kredietverstrekker gebruikt zijn eigen algoritme om het rentepercentage te bepalen dat u ontvangt. Drie van de belangrijkste factoren die kredietverstrekkers evalueren, zijn kredietscore, schuld-inkomenratio en jaarinkomen. Hoe lager uw DTI en hoe hoger uw inkomen en kredietscore, hoe groter de kans dat u in aanmerking komt voor lage tarieven en grote leenbedragen.

Afgezien van deze factoren houden sommige kredietverstrekkers ook rekening met zaken als uw studiegebied, tijdsduur bij uw meest recente werkgever, werkverleden en opleiding. Daarom is het zo belangrijk om rond te shoppen en tarieven te vergelijken met meerdere kredietverstrekkers.

Gemiddelde rentetarieven persoonlijke lening:

De gemiddelde persoonlijke lening heeft op dit moment een rentepercentage van 10,95 procent. De tarieven verschillen echter aanzienlijk van geldschieter tot geldschieter. Afhankelijk van uw kredietscore en leengeschiedenis kunnen de rentetarieven voor persoonlijke leningen oplopen tot 36 procent.

Gemiddelde tarieven voor persoonlijke leningen op basis van kredietscore:

KREDIETRATING / SCOREBEREIK       GEMIDDELDE PERSOONLIJKE                                                                                                   LENINGRENTE

  • Uitstekend (720 - 850)                                              10,73% - 12,5%
  • Goed (690 tot 719)                                                    13,5% - 15,5%
  • Gemiddeld (630 tot 689)                                           17,8% - 19,9%
  • Slecht (300 tot 629)                                                   28,5% - 32,0%

Waarom het belangrijk is om leningen met een lage rente te vergelijken:

Het vergelijken van leentarieven en kredietverstrekkers kan een ontmoedigende taak zijn, maar het is noodzakelijk als u de laagst mogelijke rente wilt vinden. Omdat geldschieters hun eigen algoritmen gebruiken om de rentetarieven te bepalen, kan hetzelfde financiële profiel u bij de ene geldschieter een veel lager tarief opleveren dan bij de andere. Hier zijn enkele andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken van leentarieven en kredietverstrekkers:

Leningsduur: Het aantal jaren dat u de lening terugbetaalt. Meestal zijn de looptijden van persoonlijke leningen één tot zeven jaar.

Rentetarief: Rentetarieven variëren per geldschieter en worden voornamelijk bepaald door uw kredietscore, inkomen en algehele financiële gezondheid.

Origination fee: De origination fee wordt door een geldschieter in rekening gebracht om een nieuwe aanvraag te verwerken. Het kan variëren van 1 procent tot 10 procent, afhankelijk van het geleende bedrag, uw credit score en de lengte van de lening.

Andere kosten: Sommige kosten kunnen worden opgenomen in de APR-berekening, maar u moet ook rekening houden met andere kosten die dat niet zijn, zoals late kosten en boetes voor vooruitbetaling.

Leningen zonder rente: wat u moet weten

Leningen zonder rente omvatten financiering van autodealers en detailhandelaren. "Geen rente" betekent niet noodzakelijkerwijs dat u niets betaalt om geld te lenen. Hier zijn enkele kosten die gepaard kunnen gaan met een renteloze lening:

  • Oprichtingsvergoeding
  • Boetes voor vooruitbetaling
  • Kosten voor te late betaling
  • Rente in rekening gebracht als boete voor te late betalingen

De rentevoet is niet het enige dat bepaalt hoeveel een lening u zou kunnen kosten. Houd bij het vergelijken van kredietverstrekkers rekening met de opstartkosten, die doorgaans van het geleende bedrag worden afgetrokken, evenals kosten zoals late vergoedingen. Een saldo-overdrachtscreditcard met een inleidende APR van 0 procent kan een goedkopere optie zijn dan een renteloze lening - zolang u de kaart maar afbetaalt voordat de introductieperiode afloopt.

Hoe u in aanmerking komt voor persoonlijke leningen met een lage rente:

Er zijn verschillende manieren om uw kansen op het scoren van de beste lening met lage rente te vergroten.

Onderzoek al uw opties. Kijk rond en bekijk tariefaanbiedingen van meerdere kredietverstrekkers om er zeker van te zijn dat u de beste deal krijgt voor uw situatie.

Zoek naar kortingen. Veel geldschieters bieden tariefkortingen wanneer u zich inschrijft voor hun autopay-programma's. Sommige geldschieters bieden ook kortingen als u een bestaande klant bent of een betaal- of spaarrekening bij hen opent.

Denk aan kredietverenigingen. Omdat het non-profitorganisaties zijn, bieden kredietverenigingen doorgaans goedkopere leningen aan dan standaardbanken of kredietverstrekkers.

Preapproval aanvragen: Preapproval, aangeboden door veel kredietverstrekkers, is een manier om te controleren of u in aanmerking komt voor een persoonlijke lening voordat u formeel een aanvraag indient. Dit is een waardevol hulpmiddel als u gewoon aan het shoppen bent, en het bespaart u een harde aantrekkingskracht op uw krediet.

Vraag alleen het bedrag aan dat u nodig heeft: Streef ernaar om het laagste bedrag aan te vragen dat u denkt nodig te hebben om uw uitgaven te dekken. Als u een laag leenbedrag kiest, worden uw maandelijkse betalingen verlaagd en het totale bedrag dat u aan rente betaalt gedurende de looptijd van de lening.

Schuld aflossen: Bij het bepalen of u in aanmerking komt voor een lening, kijken de meeste kredietverstrekkers naar uw schuld-inkomenratio of DTI-ratio - uw maandelijkse schuldbetalingen in verhouding tot uw maandelijkse bruto-inkomen. Door het bedrag aan schulden dat u verschuldigd bent te verminderen, verlaagt u uw DTI-ratio en komt u in aanmerking voor meer leningen en lagere APR's.

Ken uw kredietscore: veel geldschieters hebben een minimale kredietscore in het midden van de jaren 600, maar de meeste geven hun beste tarieven aan leners met een kredietscore van ten minste 700. Als u het geld niet onmiddellijk nodig heeft, werk dan aan het verbeteren van uw kredietscore voordat u een persoonlijke lening aanvraagt.

Waar kunt u leningen met een lage rente krijgen:

U kunt bij verschillende kredietverstrekkers een persoonlijke lening tegen een lage rente krijgen. Deze omvatten banken, kredietverenigingen en peer-to-peer geldschieters. Maar ongeacht de kredietverstrekker die u kiest, u heeft een sterk kredietprofiel, een stabiele bron van inkomsten en een lage DTI-ratio nodig om het laagste tarief veilig te stellen.

Zorg er daarnaast voor dat u aanbiedingen van verschillende kredietverstrekkers vergelijkt voordat u er een kiest, omdat u dan het beste aanbod krijgt dat beschikbaar is voor uw financiële situatie.

Alternatieven voor persoonlijke leningen met een lage rente:

Naast persoonlijke leningen zijn er een paar andere opties die u kunt verkennen om het geld te krijgen dat u nodig heeft, zonder veel rente te betalen. Dit zijn er een paar.

Cash-out herfinanciering:

Een uitbetalingsherfinanciering vervangt in wezen uw hypotheek door een grotere, met andere voorwaarden en rentetarieven. Bij deze lening mag je het verschil tussen je oude en je nieuwe hypotheek houden. Het nadeel is dat uw hypotheekbetaling hoger zal zijn, dat het tot 60 dagen kan duren voordat de lening is afgerond en dat er een behoorlijke hoeveelheid papierwerk voor nodig is. Dat gezegd hebbende, kan een uitbetalingsrefi een goede optie zijn als u een aanzienlijk bedrag nodig heeft voor huisrenovatie of een grote investering, aangezien de APR's zo laag kunnen zijn als 5 procent.0% rente creditcard:

Sommige creditcards bieden 0% introductieaanbiedingen waarin u gedurende een bepaald aantal maanden aankopen kunt doen zonder rente op te bouwen. Om hiervoor in aanmerking te komen, heeft u doorgaans een uitstekende kredietwaardigheid en een stabiele bron van inkomsten nodig. Deze optie is beter geschikt voor diegenen die slechts een klein bedrag hoeven te lenen (meestal niet meer dan $ 3.000).

Nu kopen, later betalen (BPNL):

BPNL's zijn een soort lening op afbetaling waarmee u uw aankoop kunt splitsen in een reeks renteloze betalingen (tussen vier en zes, afhankelijk van het bedrijf). Hoewel deze diensten vaak via online retailers worden aangeboden, beginnen sommige winkels ze als betaalmiddel te accepteren. BPNL's zijn beter geschikt voor grote aankopen, zoals meubels en apparatuur.

Een reactie posten

0 Reacties