VOORS EN TEGENS VAN PERSOONLIJKE LENINGEN

Persoonlijke leningfondsen kunnen voor een aantal doeleinden worden gebruikt, waaronder schuldconsolidatie en medische kosten. Het kan een goede oplossing zijn als u snel geld nodig heeft - sommige geldschieters kunnen geld al de volgende werkdag op uw rekening storten. Bovendien zijn de gemiddelde tarieven doorgaans lager dan bij sommige andere vormen van schuld, zoals creditcards.

Maar zoals alle financiële producten hebben persoonlijke leningen ook nadelen. Sommige kredietverstrekkers rekenen bijvoorbeeld hoge kosten, waardoor je leenkosten flink kunnen stijgen. Voordat u er een afsluit, moet u de voor- en nadelen afwegen om te bepalen of dit de juiste financieringsoptie voor u is - en alternatieven overwegen.Voors en tegens van persoonlijke leningen:

Zoals bij elke andere vorm van schuld, zijn er voor- en nadelen waar u op moet letten voordat u een persoonlijke lening aanvraagt. Dit is wat u moet weten voordat u op de stippellijn tekent.

Voordelen van persoonlijke leningen:

 • Eén forfaitair bedrag
 • Snelle financieringstijden
 • Geen zekerheidsvereiste
 • Lagere rentetarieven
 • Flexibiliteit en veelzijdigheid
 • Verlengde leningsvoorwaarden
 • Makkelijker te beheren

Nadelen van persoonlijke leningen:

 • De rentetarieven kunnen hoger zijn dan bij alternatieven
 • Meer toelatingseisen
 • De kosten en boetes kunnen hoog oplopen
 • Extra maandelijkse betaling
 • Verhoogde schuldenlast
 • Hogere betalingen dan creditcards
 • Potentiële kredietschade

Voordelen van persoonlijke leningen:

Persoonlijke leningen kunnen voordelen bieden ten opzichte van andere soorten leningen. Hieronder staan ​​enkele voordelen van het gebruik van dit type financiering ten opzichte van andere opties.

Eén forfaitair bedra:

Omdat u de lening in één keer betaalt, kan het gemakkelijker zijn om een grote aankoop te doen, schulden te consolideren of anderszins de lening in één keer te gebruiken. Bovendien krijgt u een vaste rente en een voorspelbare maandelijkse betaling, waardoor de lening gemakkelijker te beheren is.

Waarom dit belangrijk is: Het ontvangen van een afkoopsom met een vaste rente kan eenvoudiger te beheren zijn en u helpen betalingsachterstanden te voorkomen.

Snelle financieringstijden:

Persoonlijke leningen hebben over het algemeen snelle goedkeurings- en betalingstijden, waardoor ze handig zijn voor noodgevallen of andere situaties waarin u snel geld nodig heeft. Sommige kredietverstrekkers van persoonlijke leningen kunnen de opbrengst van de lening al de volgende werkdag op uw bankrekening storten.

 Waarom dit belangrijk is: Als u snel geld nodig heeft, kan een persoonlijke lening een goede financieringsoptie zijn.

Geen zekerheidsvereiste:

Ongedekte persoonlijke leningen vereisen geen onderpand om goedgekeurd te worden. Dit betekent dat u uw auto, huis of ander bezit niet hoeft op te geven als garantie dat u het geld terugbetaalt. Als u de lening niet kunt terugbetalen op basis van de overeengekomen voorwaarden met uw geldschieter, krijgt u te maken met aanzienlijke financiële en kredietgevolgen. Maar in tegenstelling tot een beveiligde persoonlijke lening hoeft u zich geen zorgen te maken dat u als direct gevolg een huis of auto verliest.

Waarom dit belangrijk is: met een ongedekte lening kan een geldschieter uw onderpand niet innemen omdat u de lening niet heeft terugbetaald, althans zonder toestemming van een rechtbank.

Lagere rentetarieven:

Persoonlijke leningen hebben vaak lagere rentetarieven dan creditcards. Vanaf april 2023 was het gemiddelde tarief voor persoonlijke leningen 10,82 procent, terwijl het gemiddelde creditcardtarief 20,11 procent was. Consumenten met een uitstekende kredietgeschiedenis kunnen in aanmerking komen voor persoonlijke leningtarieven van ongeveer 10,73 procent tot 12,5 procent. U kunt ook in aanmerking komen voor een hoger leenbedrag dan de limiet op uw creditcards.

U kunt mogelijk geld besparen op rente als u een goed krediet heeft en een persoonlijke lening afsluit in plaats van een creditcard.

Flexibiliteit en veelzijdigheid:

Sommige leningen kunnen alleen voor een bepaald doel worden gebruikt. De aankoop van een voertuig is bijvoorbeeld de enige manier om het geld te gebruiken als u een autolening afsluit. Persoonlijke leningen kunnen voor veel doeleinden worden gebruikt, van het consolideren van schulden tot het betalen van medische rekeningen.

Een persoonlijke lening kan een goed alternatief zijn als u een grote aankoop wilt financieren, maar niet vast wilt zitten aan hoe u het geld gebruikt. Neem contact op met uw geldschieter over het goedgekeurde gebruik van de lening voordat u zich aanmeldt.

Verlengde leningsvoorwaarden:

In tegenstelling tot kortlopende leningen zoals betaaldagleningen en andere die hoge rentetarieven in rekening brengen, variëren persoonlijke leningen van 2 tot 10 jaar, afhankelijk van de geldschieter. Bijgevolg krijgt u een redelijke maandelijkse betaling en voldoende tijd om terug te betalen wat u leent.

Waarom dit belangrijk is: Langere looptijden van leningen kunnen geld lenen betaalbaarder maken. Houd er rekening mee dat hoe langer de looptijd van uw lening, hoe meer rente u betaalt gedurende de looptijd van de lening.

Makkelijker te beheren:

Sommige mensen sluiten persoonlijke leningen af om schulden te consolideren, zoals meerdere creditcardrekeningen. Een persoonlijke lening met een enkele maandelijkse betaling met een vaste rente is gemakkelijker te beheren dan meerdere creditcards met verschillende rentetarieven, betalingstermijnen en andere variabelen.

Leners die in aanmerking komen voor een persoonlijke lening met een lagere rente dan hun creditcards, kunnen hun maandelijkse betalingen stroomlijnen en geld besparen.

Waarom dit belangrijk is: als u in aanmerking komt voor een persoonlijke lening met een lagere rente dan uw huidige schuld, kunt u duizenden dollars aan rente besparen.

Nadelen van persoonlijke leningen:

Persoonlijke leningen kunnen voor sommigen een goede optie zijn, maar ze zijn niet in alle situaties de juiste keuze. Hier zijn een paar minpunten waarmee u rekening moet houden voordat u een persoonlijke lening afsluit.

De rentetarieven kunnen hoger zijn dan bij alternatieven:

Rentetarieven voor persoonlijke leningen zijn niet altijd de laagste optie. Dit geldt met name voor kredietnemers met een slechte kredietwaardigheid, die mogelijk hogere rentetarieven betalen dan creditcards of een beveiligde lening waarvoor onderpand vereist is.

Waarom dit belangrijk is: hoe lager uw krediet, hoe groter de kans dat een geldschieter u een hoge rente in rekening brengt. Als gevolg hiervan zou u uiteindelijk duizenden dollars meer aan rente kunnen betalen dan iemand met een goede kredietwaardigheid.

Meer toelatingseisen:

Persoonlijke leningen kunnen strengere eisen hebben dan andere soorten financieringsopties. Als u een slechte kredietwaardigheid of een korte financiële geschiedenis heeft, zullen er minder kredietverstrekkers voor u beschikbaar zijn. Bovendien staan sommige geldschieters geen medeondertekenaars toe, wat kan worden gebruikt om uw goedkeuringskansen te vergroten als u een minimale kredietgeschiedenis heeft of als uw kredietscore laag is.

Waarom dit belangrijk is: in aanmerking komen voor een persoonlijke lening kan moeilijker zijn als u een slechte kredietwaardigheid heeft.

De kosten en boetes kunnen hoog oplopen:

Persoonlijke leningen kunnen kosten en boetes met zich meebrengen die de kosten van lenen kunnen opdrijven. Sommige leningen worden geleverd met startkosten van 1 procent tot 6 procent van het geleende bedrag. De vergoedingen, die betrekking hebben op de verwerking van leningen, kunnen in de lening worden gerold of worden afgetrokken van het bedrag dat aan de lener wordt uitbetaald.

Sommige kredietverstrekkers brengen boetes voor vooruitbetaling in rekening als u het saldo vóór het einde van uw lening aflost. Bekijk voordat u een aanvraag indient alle vergoedingen en boetes van alle persoonlijke leningen die u overweegt.

Waarom dit belangrijk is: Vergoedingen en boetes kunnen uw leenkosten aanzienlijk verhogen.

Extra maandelijkse betaling:

Bij een persoonlijke lening doe je er nog een maandbedrag bij. Als u niet oppast, kan een persoonlijke lening leiden tot leentermijnproblemen met uw budget als er geen rekening mee wordt gehouden wanneer u de lening afsluit en de maandelijkse betaling ervoor zorgt dat u rood staat op uw rekening en uw budget in het rood komt te staan.

Waarom dit belangrijk is: Een persoonlijke lening kan uw budget onder druk zetten als u meer leent dan u zich kunt veroorloven.

Verhoogde schuldenlast:

Persoonlijke leningen kunnen een hulpmiddel zijn voor het consolideren van schulden, zoals creditcardsaldi, maar ze pakken de oorzaak van de schuld niet aan. Door uw creditcards af te lossen met een persoonlijke lening, komt uw beschikbare kredietlimiet vrij. Hierdoor kunnen overspenders meer kosten incasseren in plaats van zichzelf te bevrijden van schulden.

Waarom dit belangrijk is: hoewel het afsluiten van een persoonlijke lening u kan helpen om hoge renteschulden te consolideren, kan het ervoor zorgen dat u dieper in de schulden raakt als u geen slechte bestedingsgewoonten aanpakt.

Hogere betalingen dan creditcards:

Creditcards worden geleverd met kleine minimale maandelijkse betalingen en geen deadline voor het volledig betalen van uw saldo. Persoonlijke leningen vereisen een hogere vaste maandelijkse betaling en moeten worden afbetaald aan het einde van de looptijd van de lening.Als u creditcardschuld consolideert in een persoonlijke lening, moet u zich aanpassen aan de hogere betalingen en de tijdlijn voor het afbetalen van de lening, anders loopt u het risico in gebreke te blijven.

Waarom dit belangrijk is: Afhankelijk van uw financiën kunnen hogere maandelijkse betalingen moeilijker te beheren zijn. Als gevolg hiervan loopt u mogelijk een groter risico om de lening niet af te lossen.

Potentiële kredietschade:

Als u uw maandelijkse betalingen niet bijhoudt of meerdere aanvragen mislukt, kunnen persoonlijke leningen een mogelijk nadelige invloed hebben op uw credit score. Wanneer u een lening aanvraagt, zal de geldschieter een hard kredietonderzoek uitvoeren, waardoor uw score een paar punten lager wordt en het bedrag aan schulden dat u verschuldigd bent versus uw jaarinkomen kan uw kredietwaardigheid schaden.

De aanvankelijke verslechtering duurt echter niet lang met een positieve aflossingsgeschiedenis en uw score zal groeien naarmate u maandelijkse betalingen doet en uw schuld aflost. Uw aflossingsgeschiedenis vormt het grootste percentage - 35 procent - van uw Fico Score en uw verschuldigde bedragen vormen 30 procent.

Waarom dit van belang is: Een zwak aflossingsverleden en een hoge schuld/inkomen-ratio zullen waarschijnlijk resulteren in een aanzienlijke daling van het krediet, wat het moeilijk kan maken om goedkeuring te krijgen voor zaken als een hypotheek en een autolening.Persoonlijke leningen zijn echter niet voor iedereen een goed idee. Hieronder vindt u een aantal redenen waarom een persoonlijke lening misschien niet geschikt voor u is:

 U heeft geen levensvatbaar doel voor de fondsen. Het kan verleidelijk zijn om een lening af te sluiten om extra geld bij de hand te hebben. Maar als u geen plan heeft voor hoe het geld zal worden gebruikt, loopt u het risico geld uit te geven aan en onnodige rente te betalen voor items die niet essentieel zijn.

Je hebt de gewoonte om te veel uit te geven. Het afbetalen van uw creditcards met een persoonlijke lening heeft misschien geen zin als u meteen begint met het opbouwen van een nieuw creditcardsaldo.

U kunt de maandelijkse betalingen niet betalen. Overweeg de aflossingstijdlijn en maandelijkse betalingen van een persoonlijke lening. Gebruik een persoonlijke leningcalculator om te bepalen of u de maandelijkse betalingen kunt betalen voor de termijn die u eraan besteedt om het af te betalen.

U heeft het geld niet dringend nodig. Het kan zinvol zijn om uw spaargeld op te bouwen om een grote aankoop te betalen in plaats van een persoonlijke lening aan te gaan en jarenlang met rente te betalen.Het komt erop neer:

Maak voordat u een persoonlijke lening afsluit een plan hoe u het geld gaat gebruiken en hoe u het (met rente) terugbetaalt. Weeg de voor- en nadelen af van het afsluiten van een persoonlijke lening in plaats van een andere financieringsoptie te gebruiken. Bekijk alternatieven zoals een lening met eigen vermogen, een HELOC of een overdracht van creditcardsaldo. Gebruik een banktariefcalculator om u te helpen bij het bepalen van de beste leenoptie voor u.

Als u een persoonlijke lening overweegt, vraag dan offertes aan bij verschillende kredietverstrekkers om rentetarieven en leningsvoorwaarden te vergelijken. Vergeet niet de kleine lettertjes te lezen, inclusief vergoedingen en boetes. Zodra u alle gegevens heeft, beslist u of de voordelen van een persoonlijke lening opwegen tegen de nadelen voordat u een toezegging doet.

Een reactie posten

0 Reacties